Giants Causeway Visitors Centre

Client

National Trust

Cost

£18 million

Key Services Required

Sustainability Consultants
Mechanical and Electrical Engineering

Awards

RIBA National Award, 2013.
2013 Stirling Prize Finalist.
RIBA Regional Award Winner, 2013.
Winner of ‘Sustainable Project of the Year’,
Irish Building and Design Awards, 2013
Winner of ‘Architectural Project of the Year’
Building and Design Awards, 2013

Project Information

Bennett Freehill were the M&E Engineers and Low Carbon Design Consultants for the new visitor facilities for this important world heritage site. The building is designed as a partially underground facility to integrate with the landscape and avoid interrupting the ridge line. This project achieved BREEAM ‘Excellent’ and incorporates the following measures: